Resultat

Minskade värmekostnader - 75 886 kr

Reducering ac CO₂-utsläpp - 21 633 kg

Reducering kWh - 18,8 kWh/m²

Årlig energibesparing 14 %

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Västerås

eGain forecasting™-styrd yta 5 376 m²

Brf Västhaga nr 6

Bakgrund och målsättning

Bostadsrättsföreningen Västhaga nr 6 i centrala Västerås, innehåller 83 st lägenheter, fördelat på två huskroppar och byggdes 1959. Stadens två dominerande industrier, ASEA och Svenska Metallverken expanderade starkt och behövde anställa fler medarbetare. Då uppstod bostadsbrist och till följd av detta byggdes bl. a. fastigheterna som idag utgör Brf Västhaga nr 6.

2014 blev representanter från föreningen kontaktade av eGain som kom ut och presenterade eGain forecasting™ som ett sätt att minska föreningens uppvärmningskostnader och samtidigt erhålla ett jämnt inomhusklimat. Föreningen beslutade sig för att tacka ja till erbjudandet, ett beslut man inte ångrar idag.

Vad säger kunden?

“Vi i styrelsen tyckte vi fick en fin inblick i fördelarna med att styra värmen på ett modernare och smartare sätt av eGains representant, och såg en möjlighet att uppnå såväl en lägre uppvärmningskostnad som ett behagligare inomhusklimat.” säger Lasse Nordh, Vice Ordförande på Brf Västhaga nr 6.

“Den uppnådda besparingen som vi har gjort med eGain har verkligen levt upp till våra förväntningar. De pengar vi sparar genom detta lilla ingrepp som eGain forecasting™ innebär möjliggör att vi kan finansiera andra åtgärder i vår förening vilket är väldigt bra”.

Vi har ett mycket gott samarbete med vår personliga energiexpert från eGain. Han har varit suverän med att svara på våra frågor liksom att följa upp och kontakta oss. Vi tycker det känns tryggt och ha vår energiexperts stöd om vi har något vi behöver fråga. Kundzonen är ett fint hjälpmedel som tillsammans med utplacerade mätpunkter i våra fastigheter gör att vi följa de olika värdena i såväl värmecentral som lägenheter. Är det något som gör oss fundersamma ringer vi bara vår energiexpert som förklarar det för oss på ett lättförståeligt sätt.

“Jag vill utan tvekan rekommendera eGain till andra bostadsrättsföreningar. Som jag nämnt tidigare, man sparar pengar och får ett jämnt och behagligt inomhusklimat där man inte är lika utsatt vid väderomslag. Dessutom får vi nöjdare medlemmar. Vad kan man mer begära?”, avslutar Lasse.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Västerås

eGain forecasting™-styrd yta 5 376 m²

Lasse Nord
Vice Ordförande
Telefon 0702 58 94 96