Resultat

eGain forecasting™ kontrollerar 3 023 m²

Reducering ac CO₂-utsläpp 9 410 kg

Reducering kWh 15,4 kWh/m²

Minskade värmekostnader - 15 620 kr/år

Årlig energibesparing 11,7 %

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Göteborg

Brf Vapendragaren

Bakgrund och målsättning

Brf Vapendragaren huserar i en gammal hörnbyggnad uppe på Kungs- höjd i centrala Göteborg. Huset är byggt 1908 på Carolus Rex, som är en gammal bastion med anor från 1600-talet när det gällde att försvara Göteborg från Danskarna.

Styrelsen har följt sin underhållsplan och efter en omfattande fasadrenovering ville man se över möjligheter att sänka sina värmekostnader. Man ville även kunna kompensera för dramatiska väderomslag som påverkar fastigheten i stor omfattning. eGain forecasting™ nämndes som ett lämpligt alternativ i energideklarationen och man tog därför kontakt med eGain.

Vad säger kunden?

- ”Styrelsen fick en bra presentation av hur eGain forecasting™ fungerar och eftersom installationen är enkel och investeringen låg så valde vi att köra igång. Vi märkte direkt ett jämnare inomhusklimat och när vi fick vår första eRapport såg vi att besparingen motsvarade förväntningarna, berättar Jurek Bulte, ordförande Brf Vapendragaren.

- ”Att på ett så enkelt sätt spara så mycket är ju fantastiskt. Det känns bra att vi samtidigt gör en insats för miljön och klimatfrågorna.”

- ”Fjärrvärmepriset blir ju högre och högre så alla åtgärder för att minska sin förbrukning kommer man att ha igen i framtiden. Jag kan verkligen rekommendera fler brf:er att installera eGain forecasting™ . Det är en liten åtgärd som har stor effekt på klimatet, både inne och ute.”

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Göteborg

Antal fastigheter

Jurek Bulte
Ordförande
Telefon +46 73 769 25 24