Resultat

eGain forecasting™ kontrollerar 9 630 m²

Reducering ac CO₂-utsläpp 2 676 kg

Reducering kWh 24,4 kWh/m²

Minskade värmekostnader -107 456 kr

Årlig energibesparing 7 %

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Mjölby

HSB Brf Oljekrukan

Bakgrund och målsättning

HSB:s brf Oljekrukan ligger vid östra infarten till Mjölby och består av 15 flerbostadshus i två plan. Fastigheterna byggdes 1983 och föreningen var bland de första i Sverige att teckna HSB:s klimatavtal (2009) vilket bl.a. innebär att de ska minska sina koldioxidutsläpp med 10 % till år 2012.

I samband med att de installerade ny utrustning i undercentralen fick de information om att HSB tecknat avtal med eGain (2008) och blev mycket intresserade.

Sven Lundström, ordförande i Brf Oljekrukan, berättar att föreningen tidigare hade problem med värme- och varmvattencirkulationen i fastigheterna och sökte därför ett system som kunde få ordning på detta.

Vad säger kunden?

- ”Sedan vi installerade systemet har vi förbättrat både ekonomin och mil- jön och vår erfarenhet är enbart positiv. Vi litar mer på prognosstyrning än på termostatstyrning”, säger Sven.

Jan Erik Karlsson, vice värd på Brf Oljekrukan, berättar: ”Våra hyresgäster har fått ett jämnare inomhusklimat, vilket bidrar till färre klagomål. Nyligen installerade vi eGain Klimatloggers i ett antal lägenheter och de resultat vi sett hittills ser mycket lovande ut!”

”Vi i styrelsen är eniga om att vi skulle rekommendera eGain forecasting™ till andra fastighetsägare som vill sänka sin energiförbrukning.”

Ladda ner kundcaset här(pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Mjölby

Antal fastigheter

Jan Erik Karlsson
Vice värd
Telefon +46 702 104985