Resultat

Minskade värmekostnader - 588 436 kr (exkl. moms)

Reducering ac CO₂-utsläpp - 68 314 kg

Reducering kWh -15,8 kWh/m²

Årlig energibesparing 12 %

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Stockholm

eGain forecasting™-styrd yta 84 599 m²

Armada Bostäder AB

Bakgrund och målsättning

Armada Bostäder AB är ett kommunalt fastighetsbolag i Österåkers kommun, strax norr om Stockholm. Man arbetar efter uppsatta energisparmål om 3 % per år och är ISO14001 certifierade. Den tekniska driften sköts av det externa bolaget SVEFAB som man har ett nära samarbete med bl.a. gällande energioptimering.

Första kontakten med eGain skedde redan 2004 under en mässa i Stockholm, där Armada blev nyfikna på möjligheterna att sänka sin energianvändning och få ett bättre och jämnare inomhusklimat för sina hyresgäster. Samarbetet har nu pågått i över 10 år och utvecklas hela tiden med hjälp av nya funktioner och verktyg i molntjänsten eGain forecasting™ , trots att samma utrustning som installerades 2004 används även idag.

Vad säger kunden?

”Med hjälp av eGain har vi märkt en kontinuerligt minskande energiförbrukning, och med klimatloggers installerade får en bättre uppfattning om inomhusklimatet ute i lägenheterna”, säger Lise-Lotte Billborn, Förvaltningschef på Armada.

”Med eGain får vi ett heltäckande verktyg, med klimatloggers för mätning och snabb återkoppling av inomhusklimatet i fastigheterna, kundzon för analys och optimering, veckorapporter, samt professionell och lättillgänglig support och uppföljning med hjälp av energiexperter” säger Jonas Kristiansson på SVEFAB.

Jonas fortsätter: -”Jag var lite skeptisk till tjänsten från början då jag trodde att jag kunde göra mycket av samma jobb själv, men idag har eGain forecasting™ blivit ett viktigt hjälpmedel, och ett värdefullt redskap i arbetet med energioptimering och för övervakning och kontroll av fastigheterna” avslutar Jonas.

”eGain arbetar framåt och levererar hela tiden nya funktioner och verktyg för ytterligare energibesparing i våra fastigheter utan krav på ombyggnationer eller nya installationer. 2014 minskade vi vår energianvändning med 5 % jämfört med året innan, med samma utrustning som vi installerade 2004. Med detta sagt kan jag varmt rekommendera eGain till andra fastighetsbolag”, avslutar Lise-Lotte.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Stockholm

eGain forecasting™-styrd yta 84 599 m²

Lise-Lotte Billborn
Förvaltningschef / Vice VD
Telefon 08-54 08 08 00
Jonas Kristiansson
Energi & Teknikansvarig
Telefon 0703-03 94 91