Resultat

Minskade värmekostnader - 368 290 kr (exkl. moms)

Reducering ac CO₂-utsläpp - 22 443 kg

Reducering kWh - 35 kWh

Årlig energibesparing - 368 290 kr (exkl. moms)

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Kristianstad

eGain forecasting™-styrd yta 16 451 m²

Byggnads AB Bröderna Persson

Bakgrund och målsättning

Byggnads AB Bröderna Persson är ett familjeägt fastighetsbolag i tredje generationen. Bolagets fastighetsbestånd består av bostäder, butiks- och kontorslokaler i Skåne och Blekinge där goda och långsiktiga relationer med hyresgäster genomsyrar verksamheten.

Byggnads AB Bröderna Persson är sedan länge medlemmar i Sweden Green Building Council och arbetar aktivt med att deras fastigheter skall vara så energieffektiva som möjligt, där bland annat all förbrukad energi kommer från förnyelsebara källor. Som medlemmar i Fastighetsägarna Syd fick man år 2011 ett förmånligt förslag från eGain att testa eGain forecasting™ på en fastighet där 10-12% energibesparing utlovades med enkla medel.

Vad säger kunden?

”Redan första året gjorde vi 15% besparing på den fastighet som vi provade tjänsten på. Efter detta har vi kopplat på resterande lämpliga fastigheter och gör idag hela 23 % besparing på årlig basis, så eGain forecasting™ har verkligen överträffat våra förväntningar”, säger Peter Thulin på Byggnads AB Bröderna Persson.

”eGains teknik är enkel att förstå, och kundzonen varifrån vi kan styra och övervaka våra fastigheter på distans är pedagogisk och användarvänlig att arbeta med, både i dator och mobiltelefon. För att kunna säkerställa våra hyresgästers komfort har vi placerat ett antal mätpunkter för temperatur och fukt i våra fastigheter som vi dagligen kontrollerar. Dessa kan vi med hjälp av kundzonen övervaka på distans, och slip- per rycka ut till fastigheten för att kontrollera temperaturen vid eventuella avvikelser, vilket sparar otaliga timmar för våra drifttekniker” säger Peter.

”Vi har idag full kontroll på klimatet i våra fastigheter, vilket är viktigt för att kunna bibehålla en god relation med våra hyresgäster. Dessutom gör vi 23 % energibesparing vilket är fantastiskt, och vi får även kontinuerliga tips från eGains energiexperter på ytterligare fintrimmningar. Till osäkra fastighetsägare ger jag tipset att testa eGain på en eller två fastigheter, så tror jag att han eller hon rätt snart kommer bli övertygad att gå vidare med fler eGain installationer ganska snabbt”, avslutar Peter.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Kristianstad

eGain forecasting™-styrd yta 16 451 m²

Peter Thulin
Byggnads AB Bröderna Persson
Telefon 044 - 21 59 10