Resultat

Minskade värmekostnader - 50 124 kr

Reducering ac CO₂-utsläpp 219 000 kg

Reducering kWh - 23,7 kWh/m²

Årlig energibesparing 14 %

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Malmö

eGain forecasting™-styrd yta 109 023 m²

Lifra L & B i Malmö AB

Bakgrund och målsättning

Lifra L & B i Malmö AB förvaltar idag hyresrätter och bostadsrätter i Malmö och övriga Skåne. Deras målsättning är att kunna erbjuda sina kunder en total förvaltning av hög kvalitet där energibesparing ingår som en naturlig och integrerad del av utbudet.

Stefan Grahn, förvaltare på Lifra, läste en artikel om eGain forecasting™ på hösten 2010 och tog kontakt med eGain.

Vad säger kunden?

- De fördelar och resultat som utlovades lät väldigt bra, nästan för bra för att vara sant, men vi ville ändå prova i tre fastigheter, berättar Stefan.

- Resultatet blev över förväntan. Istället för de 7 - 10% lägre värmekostnader, som eGain utlovat, fick vi en besparing på ca 20% i två av fastigheterna under 2011. Detta trots att den fastighet, som visade allra bäst resultat, hade energirenoverats året innan med nya värmecentraler och injusteringar.

- Klagomålen från hyresgästerna blev färre, framförallt under våren och hösten, vilket vi tolkar som att våra hyresgäster har fått ett bättre och jämnare inomhusklimat. De samlade positiva effekterna gjorde att vi fortsatte utöka med eGain forecasting™ i våra förvaltade fastigheter, och prognosstyr idag drygt 100 000 m2.

- Vi har enbart positiva erfarenheter av vårt samarbete med eGain. Deras personal har hög teknisk kompetens och deras energirapporter och analyser håller en hög klass.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Malmö

eGain forecasting™-styrd yta 109 023 m²

Stefan Grahn
Förvaltare
Telefon 0707-89 62 85