Resultat

Minskade värmekostnader - 326 747 kr (exkl. moms)

Reducering ac CO₂-utsläpp 16 198 kg

Reducering kWh - 21,8 kWh/m²

Årlig energibesparing 14,4 %

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Mullsjö

eGain forecasting™-styrd yta 25 581 m²

Mullsjö Bostäder AB

Bakgrund och målsättning

Mullsjö är beläget 2,5 mil nordväst om Jönköping vilket gör att stadens läge är perfekt för den som vill bo i en lite lugnare miljö men ändå ha närheten till storstaden. Här finns det allmännyttiga bostadsbolaget Mullsjö Bostäder AB som äger bostäder och lokaler i varierande områden med både äldre och nyare fastigheter.

Bolaget har ambitiösa energisparmål där man vill minska sin energianvändning med 25 % till 2016 jämfört med 2008 och man arbetar aktivt med energifrågan, där eGain forecasting™ är en del i arbetet med att nå energimålen. Andra åtgärder man har gjort är bland annat att man bytt ett antal reglercentraler samt minskat flödet på varmvattenventilerna i par av fastigheterna.

Vad säger kunden?

“Jag kände till eGain från mitt tidigare arbete på Fastighets AB L E Lundberg, och då vi senare gjorde en genomgång av Mullsjö Bostäders undercentraler och värmekurvor blev vi intresserade av att veta mer om prognosstyrning och eGain forecasting™ . Vår spridda erfarenhet, energibesparingen och ett jämnare inomhusklimat för våra hyresgäster gjorde att vi valde att satsa på eGain forecasting™”, säger Matias Benér, VD på Mullsjö Bostäder AB.

“En fördel med eGain forecasting™ är att du får en snabbare respons i fastigheterna vid väderförändringar och att stor hänsyn tas till klimatpåverkan med avseende på fastighetens läge. eGain ger också en mycket bra personlig support och eGains energiexperter bistår med värdefull uppföljning och tips på ytterligare förbättringar” fortsätter Matias.

“Vi använder oss av eGains klimatloggers som hela tiden återkopplar data över inomhusklimatet tillbaka till systemet och dess beräkningar, vilket gör att styrningen hela tiden blir bättre och bättre. Med hjälp loggrarna kan vi ha koll på klimatet i våra fastigheter från skrivbordet och det blir mycket lättare att följa upp synpunkter och identifiera problem i fastigheterna”.

“Med klimatloggers installerade kan vi dessutom se förändringar över olika tidsperioder som man själv väljer, och det är lätt att få en bra bild över vilket klimat vi levererar till våra hyresgäster”, avslutar Matias.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Mullsjö

eGain forecasting™-styrd yta 25 581 m²

Matias Benér
VD, Mullsjö Bostäder AB
Telefon 0705 10 49 60