Resultat

Minskade värmekostnader - 454 820 kr

Reducering ac CO₂-utsläpp - 16 081 kg

Reducering kWh - 24,4 kWh/m²

Årlig energibesparing 16%

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Torshälla

eGain forecasting™-styrd yta 31 930 m²

Torshälla Fastighets AB

Bakgrund och målsättning

Torshälla Fastighets AB är ett allmännyttigt fastighetsbolag med säte i Torshälla, en bit norr om Eskilstuna i Södermanland. Fastighetsbeståndet är varierat med både bostäder och lokaler av olika slag.

Som allmännyttigt bostadsbolag och medlemmar i SABO:s Skåneinitiativ åtog man sig år 2007 uppgiften att sänka sin energianvändning med 20% mellan år 2007 och 2016. Man blev 2013 kontaktade av eGain för ett första möte och några veckor senare var eGain forecasting™ installerat i 30% av fastigheterna i Torshälla.

Vad säger kunden?

”Att sänka energianvändningen med 20% till år 2016 i linje med Skåneinitiativet är ingen lätt uppgift. Men vi har faktiskt redan nått målet med god marginal sett till hela vårt bestånd och i detta arbete har eGain bidragit mycket i och med de fastigheter som de styr hos oss”, säger Simon Söderroos, Förvaltare på Torshälla Fastighets AB.

”Förutom rena energibesparingar har eGain hjälpt oss med att skapa en tydligare bild över vilka problem som finns i våra fastigheter, främst genom användandet av mätutrustning för temperatur och fukt. eGains kundzon ger en bra överblick av energikurvor och inomhusklimat och detta har hjälpt oss att åtgärda eventuella brister snabbare, vilket gör att hyresgästen får bibehållen komfort.”

”Ytterligare en funktion som jag vill lyfta fram är eGains självoptimerande energibalansberäkning där systemet lär sig hur den specifika fastigheten reagerar vid olika klimatsituationer och finjusterar inomhusklimatet kontinuerligt. Detta sparar mycket tid för vår driftpersonal.”

“Resultatet med eGain har varit över förväntan. Ett stort plus är att eGain vänder sig direkt till personalen som arbetar med fastigheterna och driften, inga mellanhänder. Jag kan därför varmt rekommendera eGain till andra fastighetsägare. Vill man så får man gärna kontakta oss och komma hit på ett studiebesök“, avslutar Simon.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Torshälla

eGain forecasting™-styrd yta 31 930 m²

Simon Söderroos
Förvaltare
Telefon 070 - 340 26 25